Wednesday, February 29, 2012

Ett litet nyttigt mellanmål, som kan passa vid denna tid på året...

vetebulle, slät bulle, semlebulle, foto anders n
Ta en vetebulle. En "slät bulle" som man säger i Skåne...
mandelmassa, marsipan, fastlagsbulle, semla, foto anders n
Dela i två halvor. Lägg några skivor mandelmassa på den som är botten...
rädisor, rädisa, foto anders n
Fortsätt med ett par skivade rädisor...
cottage cheese, keso, foto anders n
Slaska på en stor kladd pepparrotskryddad Keso...
kesemla, semla, fastlagsbulle med keso, cottage cheese, rädisor, nyttigt, vegetarisk, foto anders n
Avsluta med lite vaniljsocker, potatismjöl eller bakpulver, på toppen.

 Så har vi gjort oss en "KESEMLA".


Jag kan lova att den smakar mycket...nyttigt...

2 comments:

Anonymous said...

Hmm, jag är mycket tveksam, men en klar förbättring från chokladsemlan från förra året.

Ett extra tack för att du översatte till mig, hur hade jag annars förstått vad det var du pratade om?

Trevlig fredag!

T'syf ~pl said...

Jag delar din tveksamhet, nu så här efteråt...

Varsågod, ibland måste man översätta, även inom samma språk. Vet du förresten att i Österbotten och övriga svenskspråkiga delar av Finland betyder "Semla" en "frukostbulle bakad på vete-, graham- eller rågmjöl och utan socker." Den som beställer en Semla på konditori i Vasa, riskerar med andra ord att bli förfärligt besviken...

Tackar! Önskar dig härmed en trevlig måndag och fortsatt vecka...