Wednesday, November 23, 2011

Ett första jubileumsblogginlägg! (Tillbakablick)

Som jag har skrivit förut så fyllde den här bloggen fem år i förra veckan. Jag startade den i samband med att jag mottog Olofströms Kommuns Ungdomskulturstipendium. Jag visste väl inte riktigt vad den skulle komma att handla om, men eftersom jag strax därefter (Jan/Feb 2007) flyttade till en ny lägenhet, och tog min första kontakt med KabelTV-bolaget, så fick jag snabbt ämnen till en lång rad uppskattade inlägg. Och de är inte slut ännu, det kommer minst ett KabelTV-bolagsinlägg inom kort, jag lovar.

Ett par månader senare tävlade filmen Svart Kaffe, tack, ett examensarbete av mig och två kurskamrater på GTV i Gamleby, i en filmfestival i Italien. På något sätt lyckades den dessutom vinna. Jag fick åka ner till Florens för att hämta priset. Nervös till tusen var jag, vilket säkert avspeglades i det inlägg jag skrev en tid efter återkomsten till Sverige.

Hösten 2007 började jag utbildningen i Manus för Film- och Interaktiva Medier i Sunne. En distansutbildning, men jag åkte upp till Värmland ett antal gånger. Här är en kort sammanfattning av den första uppfärden.

Samma höst publicerades min första novell i en novellsamling utgiven av LRF och En Bok för Alla. Det har blivit många noveller till efter det, och ett par publiceringar.

Till jul försökte en amerikansk försäljare av begagnade CD-skivor att blåsa mig. Det blev ett par inlägg om det. Här är det första.

Tillbaka i Göteborg efter julfirande i Blekinge, upptäckte jag en tidigare okänd glaciär. På ett mycket oväntat ställe.

Våren 2008 tog min yngste kusin studenten, och mitt korta gratulationsinlägg resulterade i en (då) aldrig tidigare skådad mängd av kommentarer. Från familjen Lotto i Jönköping.

Hösten 2008 åkte jag till Vara för att lyssna på Lars Hollmer. Kanske fortfarande min största konsertupplevelse.

Januari 2009 flyttade jag till förorten. Från flyttperioden minns jag speciellt min jakt på krysstag.


Februari 2009 gjorde jag min debut i melodifestivalen.

Mars 2009 tilldelades jag LRF:s kulturpris.

September 2009 upptäckte jag något mycket märkligt med mitt apotek.

April 2010 påbörjade jag min första västsvenska resa.

November 2009 fick jag mitt allra första Linussamtal. Jag hade då ingen aning om hur många det skulle bli. Det senaste fick jag i förra veckan..

Januari 2010 spelade jag plockepinn med mig själv och luktade vitlök på Göteborgs Filmfestival.

Mars 2010 publicerade jag mitt första pornografiska inlägg.

April 2010 påbörjade jag min västsvenska resa. Den pågår fortfarande, men inte så mycket under vinterhalvåret.

Juni 2010 påbörjade jag även min skånska resa. Även den har vinteruppehåll just nu.

Augusti 2010 insåg jag att jag behövde bli en modebloggare för att få fler läsare till bloggen. Matbloggare hade jag varit en tid redan. Jag tog även ett körkort för bil, om än högst kortvarigt.

Oktober 2010 direktrapporterade jag på bloggen från min lägenhet, som var under attack från en gigantisk eltandborste. Eller något sådant...

Några dagar senare upptäckte jag att Degeberga är ett Göteborg i miniatyr.

En resa från Lund till Göteborg höll på att gå helt galet.

November 2010 tilldelades jag Johnny Martinssons kulturstipendium.

December 2010 fick jag ett telefonsamtal från mitt försäkringsbolag.

Mars 2011 var det Katt med Chokladsås som stod på menyn. Dessförinnan hade min torktumlare pratat tyska med mig.

Maj 2011 berättade jag om två mycket korta men minnesvärda möten med en av mina fotografiska förebilder. Och jag försökte åka tåg. Och Skara domkyrka försvann. Det var en händelserik månad.

Juni 2011 promenerade jag Listerlandet runt. Då hade jag alltså även påbörjat min Blekingeresa.

Augusti 2011 kom jag tillbaka till Göteborg efter mina somriga resor. Ett synnerligen frustrerande spårbyte i Stockholm, resulterade i bloggens längsta inlägg genom tiderna.

September 2011 lade mitt mellanslag av. Det var början på en besvärlig tid, som så småningom utmynnade i ett flertal blogginlägg, till exempel min i Oktober och November publicerade följetong i fem delar, om svårigheten att köpa en ny dator.

Det här är bara några få milstolpar i bloggens historia. Men vad säger du, som brukar läsa? Eller du som bara läser ibland? Vilka inlägg minns du bäst? Jag skulle vilja veta vilka inlägg som har gjort störst intryck på just dig...

No comments: