Tuesday, October 11, 2011

Det efterlängtade besöket...

anticimex, kackerlacka, kackerlackor, sanering, hyreshus, lägenhet, foto anders n
Anticimex på besök (Foto Anders N)
...var idag. Jag hade sett fram emot det länge. Jag städade hela kvällen igår och en bit ut på natten. Trots detta gick jag upp tidigt. Ganska precis klockan nio anlände först två, sedan också den tredje bilen...

Jag fick en lapp med posten i förra veckan. Där stod det att "Enligt avtal mellan mitt bostadsbolag och Anticimex skall sanering av kackerlacka utföras i lägenheterna och övriga utrymmen, samt ett uppföljande återbesök." Du kanske minns att jag i våras fick oväntat besök av samma bolag. Samt att jag medan jag var bortrest fick ett par lappar i posten om det samma. Denna gång fungerade förhandsinformationen bättre, och jag kunde se till att vara hemma idag. Visst kan man lämna in nyckeln till bostadsbolaget också, men jag tycker inte om att ha okända människor i min lägenhet när jag inte är där. Det enda problemet idag var att

"Sanering utförs 11/10 2011 med start ca kl. 08.00-16.00"

Med start 8-16? När slutar de då? Inte helt lysande. Om de i alla fall kunde ha preciserat sig till förmiddag eller eftermiddag. Nu kanske man skulle bli tvungen att sitta hemma hela dagen. Inte för att jag inte har saker att göra här hemma, men jag behöver ut och uträtta några akuta ärenden också (mer om dem i senare inlägg). Nå, jag städade igår kväll och natt, men såg ändå till att vara uppe och redo klockan 08.00. Klockan nio hörde jag genom mitt öppna fönster att några bilar körde in på gården. Sedan var det tyst. Sist de var här, var det ett rysligt springande ute i korridoren. Jag förmodar att de började i en annan del av huset den här gången. Strax före tio ringde det på dörren. Jag pausade Leif GW:s sommarprogram på datorn och gick och öppnade. Där stod inte helt oväntat en kille från Anticimex. Han hälsade vänligt och presenterade sig. Jag släppte in honom. Jag pekade ut var fällorna som hans kollegor lagt ut, fanns. En bakom toalettstolen, en bakom mikron, en under vasken och en bakom spisen. Jag har inte rört någon av dem. Sedan ville han, liksom sin kollega i våras, inspektera "skafferiet" också, och det fick han. Även om jag påpekade för honom att det inte är något skafferi. Då kommer den stora frågan: Har jag några kackerlackor? Ja och nej. Jag har haft. I badrummet fanns bara flugor i fällan. I köket fanns en i var av två av de tre fällorna. Två stycken stendöda och väl torkade, liksom lite frasiga och knapriga. Det tolkade Anticimexkillen som att de två hade gått vilse från boet i en annan lägenhet. Han sa att de brukade krypa via avloppsrören. Men två döda turister motiverar ingen mordutredning eller sanering*,  och han tackade för sig och gick. Om jag skulle hitta några fler, och levande, får jag naturligtvis meddela bostadsbolaget. Besöket tog bara några minuter, och den utlovade saneringen uteblev. Vilket väl är bra, egentligen. Informationen fungerade och personalen var artig, vänlig och service-minded. Inget att klaga på alls. (Du ser, jag klagar inte på allt). Jag har hunnit skriva det här inlägget, sedan ska jag äta lunch, och därefter in till stan och uträtta mina ärenden. Sedan hem för att jobba vidare med ärendena.

Det enda jag börjat fundera på är. Om nu Anticimex sanerar lägenheten där kackerlackorna bor... Vart tar kackerlackorna vägen då? Om de nu kryper via avloppsrören?

(*"Döda danskar räknas inte", som ett kul satirprogram från SVT Malmö hette i min tidiga ungdom. Med den för tidigt bortgångne Stellan Sundahl och den högst levande men alltför sällan sedde Olof Lundström Orloff**.)

** Olof Lundström Orloff. Född 1938. Svensk skådespelare och glaskonstnär. Har, i mitt tycke, Sveriges bästa komiska timing. Går inte att förklara, måste ses. Kanske mest känd från Nils Poppes föreställningar på Fredriksdalsteatern. Ursprungligen verksam under namnet Olof Lundström, sedan 1982 med artistnamnet Orloff. Imdb hade länge två olika biografier om skådespelarna Olof Lundström, och Olof Lundström Orloff. Omkring 2000 gjorde jag flera försök att få dem att förstå att det var samma person. De trodde mig inte. å andra sidan har de inte velat lägga till Svart Kaffe, tack heller i sin databas. Nu ser jag att de har tagit sitt förnuft till fånga angående herr Orloff. Kanske läge att kontakta dem igen angående kaffet också. Nej, vänta. Nu ser jag. De HAR tagit med Svart Kaffe, tack. Och följaktligen mig också. Fantastiskt! (Fyra gånger)

1 comment:

Anonymous said...

De berömda slutorden värmer!