Wednesday, October 12, 2011

De 7 dödssynderna!

de 7 dödssynderna, sju dödssynder, novell, noveller, ska vi spela schack, ll-förlaget, lättläst, anders nilsson, författare, bokmässan, foto anders n
Jag fick leta igenom hela bokmässan för att hitta den, men till slut lyckades jag! Där stod den, i en hylla: De 7 dödssynderna - Noveller. Från LL-förlaget, vilket betyder att den är lättläst. Den kom ut i våras, men jag har av någon anledning inte skrivit om den förrän nu. Jag har en förmåga att skjuta upp saker. Längre och längre. Det är inte bra. Visst, man kan inte hinna med allt. Men varför blir det alltid de roliga sakerna man skjuter upp, och de tråkiga som blir gjorda?

Hursomhelst, LL-förlaget utlyste en novelltävling med temat sju dödssynder. 351 bidrag kom in, fem valdes ut, däribland mitt, och kompletterades med två specialskrivna för boken. De 7 dödssynderna finns att köpa via förlagets hemsida, de flesta nätbokhandlare, eller varför inte ta en tur till närmaste biblioteks lättlästa hörna?

Och bara för att en bok är lättläst, så betyder det inte att det är en barnbok. Det finns många vuxna som av olika anledningar kan ha problem med att ta till sig en skriven text. Beroende på någon sorts handikapp eller kanske för att man kommer från ett annat land.

Min novell Ska vi spela schack? är skriven för dem, lättläst, men är också precis lika intressant och underhållande för en "normalläsande" person...

2 comments:

Anonymous said...

ta en sväng förbi bibblan och ta mig en titt! (och det skjuter jag inte upp, utan gör genast)

T'syf ~pl said...

Det låter utmärkt! Jag räknar med att de har den. Om inte så får du klaga...