Sunday, October 4, 2015

Bokmässan 2015 - Kändistest!

Jag förstår att du naturligtvis sitter och längtar efter årets kändistest från förra helgens bokmässa. Traditioner är traditioner. Här kommer det nu. Av varierande svårighetsgrad som vanligt, men kanske LITE enklare än vanligt, i alla fall i mitt tycke. Efter påtryckningar från läsare av denna blogg. Ledtrådar som vanligt längre ner i inlägget, och som vanligt kommer dessa inte i samma ordning som bilderna. Kör hårt!

bokmässan 2015

För större bilder - klicka här!


1: Journalist, programledare och författare. Efter fredag på Expressen chef för hela veckan. Ledde det kungliga bröllopet med egen stil. Sa nyligen go'kväll till SVT. Härstammar från Gustav Vasa.

2: Författare och journalist som gråtit Tarzantårar över den närmast begravde snubben. Har ögon men är ej gjord av choklad.

3: Konstnär, Regissör och chef för kulturell institution. Före detta räv vars filmkarriär började barnförbjudet men som med hjälp av fadern, sonen, den hemlige vännen och Asta Nilssons sällskap nu har fått asyl på Dramaten.

4: Artist, låtskrivare och filosofie hedersdoktor. Började med mer kött, vilket ledde till dysenteri. Har gått genom eld och vatten och hunnit med både lovers och covers. Vägrar fortfarande följa strömmen trots allvarlig blues.

5: Författare och filosof. Hade privilegiet (och möjligen problemet) att formulera problemformuleringsprivilegiet.

6: Författare med rötter på Gotland. Förälder till Maria och Emil och alla de stillsamma döda. Har skapat en svart fjäril, en främmande fågel och drömmar ur snö.

7: Skådespelare, regissör och manusförfattare. Halvsyskon till Fantomen och kompis till Peter som kom efter Peter. Tillbringade sena ungdomen i byhåla, vilket följdes av kort poliskarriär. Förälder till två juluppfinnare. Tillbringade bokmässan bland annat med högläsning från muggen.

8: Hemlig matjournalist. Äkta vara. Inte rädd att se döden i grytan. Ger inte upp förrän smakerna återkommit.

9: Hockeylegend. Stod längst bak i AIK. Tutar på engelska.

10: Hockeylegend. Stod nästan lika långt bak, fast i Toronto. Står där snart igen. För alltid?


11: Råmande mor och barn till Jujja och Thomas. Och även till Sven. Bästa kompis med en kråka.

12: Radiopersonlighet, universell syntpoppare och vegan. Har skymtats bakom hår i musikhjälp och på spår. Men vart tog den söta lilla gumman vägen? Kanske Morgan vet...

13: Journalist och författare. Spiondömd fd utländsk medborgare. Har flera arn av vilka ett heter Carl. Solbackaelev. Gift med skarp pirat.

14: Nokturn påkkunglighet och PR-konsult. Började med bara en. Numera ordförande för 4,2 (1,6 + 2,6) miljoner.

15: Skapade underbarnets gåta och ett svenskt geni. Har nyligen anklagats för gravplundring och erkänt att ”Jag är Zlatan”. I alla fall ibland. Nåväl, det som inte dödar...

16: Ensamkommande flyktingbarn från Tartu som skapat bilden av det svenskaste som finns. Har letat efter (och funnit) rövare i kön till systembolaget. Karlsson fanns däremot i Paris.

17: Artist och modebloggare. Rädd för felbehandling under annat namn. Upplockad på svenska singeltopplistan och 25:e plats på Amerikanska Billboards Dance Chart under sitt eget. Numera adlig.

18: Bokförläggare som lyckats fånga fyra författare innan de har fått nobelpriset. Har igelkott som husdjur, större samling av en ickemetall och vänner i morgongåva. Chefen för vännerna är gift med nr 1.

19: Född i K-. Ursprungligen lärare, men efter ett första försök inom koreografin numera författare. Länge verksam utomlands (i Maardam), senare hemflyttad till Kymlinge. Men det är en helt annan historia...

20: Videobloggare, programledare och nu även författare. Sågs snacka upp och efter Melodifestivalen 2014. Hade bokmässans längsta signeringskö. Längre än Fredrik Reinfeldt(s). Så lång att hen till och med tvingades ställa in sin medverkan i detta kändistest...

Så där ja. Det var väl inte så svårt?

Se tidigare års kändistest här:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
ledtrådar till 2009 här
2007

2 comments:

Anonymous said...

Självklart kommer jag att delta i årets kändistest. Skickar rätt svar via post och hoppas på vinst i år!

T'syf ~pl said...

Lycka till!