Saturday, November 1, 2014

Någon sa att du knappast, är du död, KONTAKTA OSS

Nej då. Ryktet är betydligt överdrivet. Jag har bara haft lite ont om bloggtid på sistone. Skämt åsido, rubriken är hämtad från det kanske märkligaste mail jag någonsin erhållit. Det damp ner i min epostlåda häromdagen. Historien är följande:

Avsändaren, den nytillträdde "regulatorn av centralbanken av Nigeria", ber tusen gånger om ursäkt för att han har upptäckt anledningen att jag inte fått ut min delbetalning av 10 miljoner dollar. Han har därför "flyttat omedelbart ratificera dem". En av "dem" (vilka de nu är) är att den före detta chefen för Central Bank of Nigeria "vägrade personligen rensa filen" för min betalning. Är du med så långt?

Regulatorn vill därför informera mig om att "för att inte äventyra ditt försök att säkra din fond, vi råd att du slutar att kontaka icke-anställda i banken". Icke-anställda? Det låter som en märklig anställningsform. Kanske något för Uppdrag Granskning? Själv har jag bara varit "icke-anställd" av kabel-TV-bolaget. Som du kanske minns...

De uppmanar mig följande att "lägga en sådan olaglig handling till ett slut", om jag vill få min betalning, eftersom de nu har beslutat "ta med en lösning" på mitt problem. Utbetalningen ordnas genom "vår snabba kortbetalning center Asia Pacific". Detta är den "sista instruktionen fått från Dr Goodluck Jonathan.", Nigerias president, "i en anda av minnet av den Nigeriska Independent". Presidenten har nämligen nyss hemkommit från ett säkerhetstoppmöte i FN där han lovat att alla arvsfonder som funnits i Nigerianska centralbankens förvar ska släppas till sina rättmätiga ägare. Det låter ju bra i alla fall...

Väl hemma samlade presidenten sina ministrar och "sedan dess alla händer har varit på däck" för att samla information, och ordna dokument om min fond. Brevskrivaren är "glad att du att vi har fått allt klart", det är därför han kontaktar mig. Han lugnar mig också att "denna process kommer inte på något sätt innebär någon bedräglig handling eller pengar penningtvätt" för Centralbanken i Nigeria är igång.

Men den mest chockerande delen av alltihop skriver brevskrivaren, är att så fort som Goodluck Jonathan (nu med titeln "ordföranden och Commander-in-chief av Arm Force") gett order om att släppa ut min fond, så blev "vi" (oklart vilka "vi" är i det här sammanhanget...) uppringda av en "rysk-amerikan från Stockholm" vid namn Hugo Sandberg Karlsson(!). Denne Hugo upplyste dem om att jag var död, och att han är "nästa anhöriga". Men eftersom den organisation brevskrivaren representerar "överför pengarna grundlig ett Swift-kort", så ber de mig kontakta vice riksbankchefen och skicka mitt:
1: Fullständiga namn
2: Telefon- och faxnummer
3: "Adresser var du vill att de ska skicka ATM-kort"
4: Din ålder och ditt nuvarande yrke
samt
5: Bifoga kopia på ditt ID

De har informerat Interpol, FBI och Homeland Security "så du har absolut inget att vara rädd för". Detta år betalar de ut 6 miljoner dollar, och "även för din information, måste du stoppa någon ytterligare kommunikation med någon annan person (er) eller på kontoret (s) för att undvika missöden ta emot din betalning. För oral diskussion, ringa och maila mig tillbaka så fort du får detta viktiga budskap för ytterligare riktning."

Avsändaren kallar sig "Internationella valuta fonden Envoy". I det finstilta, längst ner i mailet står det att "denna elektroniska meddelande är konfidentiell" och "Om du inte är den avsedda mottagaren, inte kopiera, röja eller använda innehållet på något sätt." Men jag är ju den avsedda mottagaren, så därför ser jag inga problem med att lägga ut mailets innehåll på den här bloggen.

Låt oss sammanfatta: Nigerias president Lycka-Till Jonte har beordrat att börja betala ut min arvsfond. Vilket tidigare inte skett då förre bankdirektören vägrat personligen rensa filen. Regulatorn har flyttat omedelbart ratificera dem, och jag ska omedelbart sluta med den olagliga handlingen att kontakta bankens icke-anställda. Något jag aldrig gjort, och inte heller tidigare har haft för avsikt att göra. Så det är ju inga problem. Egentligen skulle jag vilja veta mer om icke-anställdas arbetsvillkor, men om det är olagligt att fråga dem får jag låta bli. Jag förmodar att de ar förhindrade genom någon paragraf i deras anställningskontrakt. Ej heller får jag kontakta sossarnas kontor, också känt som kontoret (s). Också känt som Rosenbad. Min betalning kommer via Asien i en anda minnet av Nigeriska Independent. Så länge Nigeriska Centralbanken är igång kommer det inte att räknas som penningtvätt. Det enda problemet är den i Stockholm bosatte ryskamerikanen Hugo Sandberg Karlsson. Han säger att jag är död. Om detta stämmer bör jag kontakta dem snarast.

Rubriken på mailet var alltså: "Någon sa att du knappast, är du död, KONTAKTA OSS"

Jag är inte död, följaktligen har jag inte kontaktat dem. Därmed bör problemet vara löst, som jag ser det...

No comments: