Thursday, January 21, 2016

Bensin kan man inte baka kakor av!

bränslelager
Den här pampiga byggnaden är Bodens mest kända militärbyggnad. På sin tid kanske den allra viktigaste. Utan den stannade militären. Bokstavligen. Byggnadens innehåll var lika viktigt då som bensinen är nu. Och kommer att vara länge än, eftersom vi ärligt talat inte verkar vara särskilt intresserade att hitta någon annan lösning. En etanolbil här och några elbilar där gör ingen skillnad. Kanske vi borde söka en annan väg? Kanske titta över axeln tillbaka till farfars tid? Då behövdes ingen bensin. Bara man hade ett sådant här hus. När min farfar körde kanoner i Övertorneå var det med bränsle av den typ som förvarades här. Fram till 1950 ungefär...

Snarlika byggnader har säkert funnits i de flesta militärstäder. I Karlsborg och Hässleholm har jag sett dem. Det lär också finnas ett i Östersund. Kanske du känner till något mer? Numera används de till annan verksamhet. I just det här finns en stor konsthall. Som tyvärr inte hade öppet när jag var i stan.

Själv äter jag dylikt bränsle till frukost. Nästan varje dag. Oftast till filen, ibland som gröt. Man kan göra välling också. Och kakor. Mums! Försök göra det med bensin!

Har du listat ut vad det är för slags bränsle jag talar om ännu?

No comments: