Eget recept. Kålpudding (med lingonsylt och
klumpig sås) i rågbulle (med russin).
Vardagssurrealism och vanlig vardag, i text och bild. (Kommentera gärna)
På den här bloggen kan du se och läsa om sådant som intresserar mig: Fotografi, ord, ordvrängande, film, digitalkonst, filmmusik och vanlig musik, gamla tider - kanske framför allt gamla hus i mer eller mindre trasigt skick, försenade tåg, felringningar, kundtjänster, gubbar i keps och alla andra sorters människor och mänskligheten och samhället och världen i största allmänhet... Som en röd tråd genom alltihop går det som jag kallar "Vardagssurrealism" Det vill säga små absurditeter från vardagen. Ibland så små att man måste vara uppmärksam för att märka dem, ibland så stora att de inte går att undgå. Dessutom matlagning för folk med låg budget. Pasta Carbonara i alla möjliga varianter. Och så har jag försökt mig på att börja skriva om mode, eftersom jag vet att modebloggar är de populäraste med tusentals läsare. Och jag vill verkligen ha fler läsare. Vi får väl se hur det går...
Du får möjlighet att på nära håll följa livet för en frilansande kulturarbetare som bor i en betongförort, vet precis vad han vill, även om han inte kan formulera det och inte har en aning om han kan försörja sig på det. Kanske går det inte. Förmodligen inte. Men jag tänker göra det ändå. För att det är det enda jag kan och vill och därför måste jag göra det. Ingen annan kan ju göra det åt mig. Bara jag kan vara jag... Jag är expert på att vara mig. Det är inte alltid lätt, men ofta mycket givande. Förhoppningsvis också underhållande. Om du lyckats orka dig igenom den här presentationstexten så här långt, så får du gärna lägga till min blogg bland dina bokmärken. Jag lovar att du kommer att hitta mycket intressant här.
Just nu (Oktober 2016) Rapporterna från mina Norrländska resor har gjort uppehåll här på bloggen. Just nu går all min tid åt till städning. En och annan bild av detta bör dyka upp ibland. Och någon enstaka vardagssurrealistisk betraktelse. Vill du läsa tidigare rapporter från min norrländska resa är det bara att backa i bloggen...
Anders Nilsson Swedish Photographer, Writer and Short Film Maker.
2 comments:
Du har inte funderat på att söka jobb som matstylist?
Åt du verkligen det där? Om ja, hur hungrig var du? Så många frågor kring detta mästerverk.
Konstens uppgift är att ställa frågor, inte att ge svar, men jag kan försöka.
På A svarar jag: JA, absolut. Men jag är lite osäker på vilken typ av matföretag som skulle ha mest nytta av min personliga stil. Vad jag skulle vilja kalla för den mera naturalistiska stilen.
På B svarar jag: Jag äter naturligtvis alla maträtter jag lägger ut på bloggen. Även om jag ibland behöver tvinga mig själv. Om jag inte lyckas äta det, som Spagettin med jordgubbsfil som jag lagade häromveckan, så hamnar den följaktligen inte på bloggen. I det här fallet behövdes inget tvång. Det var en alldeles utmärkt kålpudding, som jag lagat dagen innan och rågbullen är min favoritbulle. Kombinationen var lite ovan, men alls inte oaptitlig. Som alltid när du analyserar mat endast utifrån professionella matbilder så får du inte låta dig luras av stylingen.
På C svarar jag: VRÅLHUNGRIG. Som alltid när jag gör matexperiment. Jag måste ha bråttom, annars funkar det inte. Om jag hade haft tid att tänka igenom vad jag egentligen höll på med, så hade jag ju kunnat få för mig, ve och fasa, att laga något ur en kokbok...
Post a Comment