Monday, November 26, 2012

Middagstips: Rågkåldolmburgare


kåldolm, kålpudding, lingon, lingonsylt, sås, brunsås, rågbulle, burgare, rågkåldolmburgare, svensk husmanskost, tsyfpl, foto anders n
Rågkåldolmburgare (Foto Anders N)

Eget recept. Kålpudding (med lingonsylt och
klumpig sås) i rågbulle (med russin).

2 comments:

Anonymous said...

Du har inte funderat på att söka jobb som matstylist?

Åt du verkligen det där? Om ja, hur hungrig var du? Så många frågor kring detta mästerverk.

T'syf ~pl said...

Konstens uppgift är att ställa frågor, inte att ge svar, men jag kan försöka.

På A svarar jag: JA, absolut. Men jag är lite osäker på vilken typ av matföretag som skulle ha mest nytta av min personliga stil. Vad jag skulle vilja kalla för den mera naturalistiska stilen.

På B svarar jag: Jag äter naturligtvis alla maträtter jag lägger ut på bloggen. Även om jag ibland behöver tvinga mig själv. Om jag inte lyckas äta det, som Spagettin med jordgubbsfil som jag lagade häromveckan, så hamnar den följaktligen inte på bloggen. I det här fallet behövdes inget tvång. Det var en alldeles utmärkt kålpudding, som jag lagat dagen innan och rågbullen är min favoritbulle. Kombinationen var lite ovan, men alls inte oaptitlig. Som alltid när du analyserar mat endast utifrån professionella matbilder så får du inte låta dig luras av stylingen.

På C svarar jag: VRÅLHUNGRIG. Som alltid när jag gör matexperiment. Jag måste ha bråttom, annars funkar det inte. Om jag hade haft tid att tänka igenom vad jag egentligen höll på med, så hade jag ju kunnat få för mig, ve och fasa, att laga något ur en kokbok...