Thursday, December 13, 2012

Nu är jag trött på det här...

Ja, nu har jag varit frånvarande från bloggen en hel vecka igen. Det är inte bra och jag skäms. Jag hoppas att du inte har tröttnat på den och mig. Själv är jag ganska trött, men varken på bloggen eller dig eller någon annan av mina bloggläsare. Utan på en helt annan sak. Jag har ju gjort, som jag tidigare berättat om, en ny kortfilm. Ingen regelrätt spelfilm, inget bildspel och ingen animation, men något däremellan. Lite experimentell. Ett slags digital klipp-och-klistra hemmapysslad film. Den heter "Göteborg 2063". Jag lämnade in en arbetskopia till Göteborgs Filmfestival. De var naturligtvis inte intresserade. Det fick jag veta i helgen.

Jag deppade förstås ihop lite som vanligt, men piggnade till när jag kom på att filmfestivalen också har en kortfilmstävling på nätet. Dit man kan anmäla sin film, ladda upp den och folk kan titta och rösta. Det fungerar ju också. Det viktiga är att folk får se den. Så jag tog paus i uppdaterandet av hemsidan och satt ett par dagar och gjorde klart filmen. Framförallt ljudläggning. Letade efter program som kunde konvertera den till något av de format som efterfrågades. Laddade hem ett flertal gratis filmformatskonverterare. När jag väl laddat hem dem, installerat dem, lärt mig dem och konverterat filmen (vilket tar en stund) så visade det sig genomgående att de bara hade konverterat en del av filmen. Första tredjedelen eller så. Vill man konvertera resten så kostar det pengar. Hur man då kan påstå att programmen är gratis förstår inte jag? Och det hände flera gånger. Till slut fick jag tag på ett som verkade fungera. Det gav mig virus, så jag fick installera om Firefox, men det var det värt.

Sedan gick jag in på tävlingens hemsida. Fyllde i deras formulär, formulerade en finurlig engelsk beskrivning, laddade upp ett par stillbilder, och skulle sedan ladda upp filmen...

Nu tror du att det blev något fel medan jag laddade upp den. Det brukar ju det alltid bli när man ska ladda upp stora filer. Precis på slutet. Så man måste göra om det. Igen och igen. Men nej, inte den här gången. Jag kom aldrig så långt. Det fanns ingenstans att ladda upp filmen. Ingen knapp någonstans på formuläret, som när man laddade upp bilderna. Ingenting. Bara en text om vilka format man önskade. OK, tänkte jag, man kanske skulle skicka in formuläret först, och sedan få möjlighet att ladda upp filmen. Jag klickade på "Submit"...

...och fick upp en ruta om att jag inte kunde "Submit" förrän filmen var färdiguppladdad. Men jag har ju inte laddat upp någon film ännu. DET FINNS JU INGENSTANS ATT LADDA UPP DEN!

Nu får det räcka. Om ni verkligen inte vill ha min film, säg det till mig. Plocka inte bort uppladdningsknappen från hemsidan bara för min skull... Då blir ju fler lidande... Det är snart deadline och det är väl inte bara jag som vill ladda upp film.

Nej, jag tror att jag lägger upp filmen på YouTube istället. Det är nog fler som ser den där, och det är ju egentligen det viktigaste. Någon gång efter jul bör den dyka upp där. Håll utkik!

No comments: