Sunday, October 11, 2009

Kulturnatta i Bergsjön

Efter att ha klippt film hela dagen i fredags, så gick jag vid 16-tiden in på GP:s hemsida för att se om det hänt något under dagen i stan. Där läser jag plötsligt om något som kallas Kulturnatta. Stan full av kulturella aktiviteter en hel natt. Det hade jag totalt missat. Jag var ganska trött, och kände mig inte på humör att släpa mig in till stan, men läste ändå aktivitetsprogrammet. Det kunde ju finnas något som man absolut inte fick missa. Plötsligt läser jag om Bergsjöns Fotomaraton. Bilderna från den skulle visas på Galleri Bob här i Bergsjön. I samarbete med Tidsnätverket Bergsjön. Hade inte jag skickat in en bild till dem? Var det idag de skulle visas? Det hade jag helt glömt bort. Så jag begav mig ner till centrum. Tänkte jag skulle ta en snabb titt och se om min bild var med. Och det var den!

Om du inte genast ser vilken bild som är min, så är det alltså den som är längst ner till vänster, på pappskivan längst till höger...

Så här ser den ut i lite större format: "Frostig förort" som jag tog i Februari. Även betonghus kan vara vackra, i rätt ljus och med rätt omgivning.

Och medan jag stod där så kom det mer folk. Till och med några som jag kände. Och jag fick reda på att det skulle bli fler aktiviteter under kvällen. Så jag beslutade mig för att stanna och kolla läget.

Riktigt mysigt blev det faktiskt. Jag lyckades till och med mingla lite, vilket jag som du säkert vet annars brukar ha svårt för.

Efter en stund kom det fram stolar, och vi tog plats...

För det blev musik, med den mycket duktige Raysan Ismail.

Och irakisk poesi, på arabiska. Jag förstod inte ett ord. Men uppläsningen var lysande, med mycket känsla och inlevelse. En mycket fascinerande upplevelse faktiskt.

Och sedan fler duktiga musiker, denna gång en blåsartrio med recitation.

Lagom många människor och trevlig stämning. Så jag stannade hela kvällen, var otroligt social och hade mycket trevligt. På ett litet galleri, mitt ute i betongförorten... Även här ute händer det alltså saker ibland. Ni innerstadsbor kanske skulle ta en tur ut hit någon gång. Jag tror det skulle göra er gott...

1 comment:

Anonymous said...

Heja Anders!