Thursday, December 5, 2013

Tillägg till föregående två inlägg...

västtrafik
Hittade precis en bild jag tog i samband med trafikstörningarna förra helgen (se föregående två inlägg). Detta är informationsskärmen i väntkuren vid Kortedala Torg. Jag vet inte om det är samma information som stod vid övriga tillfälligt avstängda hållplatser, men förmodligen är det så, och vi kan bortse från att just den här skärmen är förskjuten i sidled så att högerkanten av texten inte går att läsa (det var den fortfarande häromkvällen när jag bytte spårvagn där på väg hem från fotoklubben) men observera meningen "Buss 6 kör via Kortedala T(org?) och buss 11 kör via Teleskopgatan."

Vad menar de egentligen? Spårvagnslinje 6 går ju ALLTID via Kortedala, och linje 11 går ALLTID via Teleskopgatan (efter att ha åkt genom Kortedala). Denna helg, liksom i vanliga fall. Det är en fullkomligt meningslös information.

Varför inte istället skriva ut den betydligt väsentligare informationen att linje 11 denna helg INTE går via Kortedala, som den brukar göra. Varför skrev man inte Resande till Kortedala, välj buss 6. Buss 11 till Bergsjön går INTE via Kortedala?

No comments: