Saturday, December 10, 2011

Framtidens bredband?

Häromdagen mottog jag ett brev från Universal Telecom. Det började:

Har du märkt att din bostad har kopplats till stadsnätet Framtidens Bredband?


Men nej, det har jag inte märkt. Jag har gått och väntat på det där framtida bredbandet i snart ett år. Det drogs ute i korridoren i våras, och sedan hängde det en sladdkringla utanför min dörr. Den hängde där fortfarande när jag åkte till Olofström i början av sommaren. När jag kom tillbaka i slutet av augusti var kringlan borta, men posthögen på min dörrmatta innehöll ett antal lappar från mitt bostadsbolag om att installatörerna ville komma in och installera bredbandet vid ett par tillfällen under sommaren. Men jag var i Blekinge då, och kunde inte läsa lapparna, än mindre släppa in några bredbandsinstallatörer. Jag pratade med bostadsbolaget om detta, och de sa att det skulle komma under hösten istället. Jag har väntat, och väntat, men inte hört något. De enda som har kommit och hälsat på har varit Anticimex. De ville inte installera något bredband. Trots detta stod det alltså i brevet att min bostad nu var kopplad till Bredbandet. Hur hade det gått till? Jag har inte märkt något. Inga hål i väggen. Plötsligt kom jag ihåg ett underligt brev jag fick för ett par veckor sedan. Jag letade fram det. En liten papplåda. Och mycket riktigt, där stod det:
framtidens bredband, foto anders n
Framtidens Bredband "Om 10 minuter kan du bo i
Sveriges modernaste hem
". Så jag öppnade den...
framtidens bredband, bredbandsinstallation, abonnemang, foto anders n
En broschyr: "Varsågod. De sista 4 metrarna du behöver
för att bo i Sveriges modernaste hem!
" Och under den:
bredband
Bredbandet! Där låg det. Rött och fint. Äntligen! Men lite förvånad blev jag. Jag trodde det skulle vara större. Bredare, liksom... Tänk vad smidigt. Man löste det genom posten. Vad jag inte förstår är varför de inte gjorde det i somras. De kunde väl ha stoppat den lilla lådan i posten redan då? Mycket underligt... Hursomhelst, jag tog kabeln och kopplade in den i datorn. Ingenting hände. "Ingen uppkoppling." Det fungerade inte. Efter att ha läst den medföljande broschyren noggrant två gånger, förstår jag nu att jag även måste koppla in den andra änden av bredbandskabeln någonstans. Men var vet jag inte... Enligt broschyren finns det två alternativ:

Alternativ 1: Jag har fått en Mediabox installerad direkt i mitt vardagsrum eller hall.
Alternativ 2: Jag har en Mediabox installerad ovanför dörren in till lägenheten och har ett vägguttag installerat i mitt vardagsrum.


Jag har letat. Trots det har jag inte kunnat hitta någon Mediabox, varken i vardagsrummet, hallen eller ovanför dörren. Något annat alternativ fanns inte i broschyren. Vad menar dom? Vad ska jag göra? Någon där ute som kan hjälpa mig?

2 comments:

Bostadsbolaget said...

Hej Anders, jag heter Inger-Lena Bennman och är informationschef på Bostadsbolaget i Göteborg. Jag fick syn på ditt inlägg och det verkar som om du är hyresgäst hos oss?

Tråkigt om vi sagt att vi skulle installera under hösten och det inte funkat, men om det är så att du vill beställa någon av tjänsterna så kommer vi att göra installationen såklart. Kontakta i så fall någon av leverantörerna i broschyren som du fick i boxen eller gå in på www.framtidensbredband.se.
hälsningar Inger-Lena (inger-lena.bennman@bostadsbolaget.se)

T'syf ~pl said...

Tack för din kommentar. Men nej, jag bor hos en annan hyresvärd...