Tuesday, March 6, 2012

Så enkelt, men så viktigt...

Min plan för förmiddagen var ganska enkel. Ändå visade sig allt plötsligt vara så svårt. Det finns miljontals människor i världen som har detta problem dagligen. Här i vår del av världen händer det nästan aldrig. Men när det gör det, då inser man snabbt hur stort problemet är, och hur lyckligt lottad man är i vanliga fall.

Så enkla och vanliga saker som att laga lite mat, dricka ett glas vatten eller ta en dusch. Det gör du säkert dagligen. Men det är inte lätt att göra det, när någon har snott allt vatten.

vatten, vattenläcka, vattenbrist, vattenkran, vattenrör, gatubrunn, kloak, slösa inte på vattnet, save the water, water, foto anders n

När man efter ett par timmar utan vatten kommer ut och det första man möts av är vatten som bara står och rinner, rakt ut i ingenstans. Då blir man nästan förbannad, för man inser vilket slöseri det är. Spara på vattnet!

vatten, vattenläcka, vattenbrist, vattenkran, vattenrör, gatubrunn, kloak, slösa inte på vattnet, save the water, water, foto anders n

3 comments:

Anonymous said...

Ingen snö?? ALLS?!

Anonymous said...

Vissa människor har det då bra.

T'syf ~pl said...

Nej, ingen snö i tisdags, men låt dig inte luras av det vackra ljuset. Ingen vår synes än. Kallt men ingen snö. Med andra ord en så kallad "Skånsk vinter".

Den dagen hade jag inte tackat nej till lite snö, då hade jag kunnat rengöra mig som rövarbandet i Ronja Rövardotter. Och tagit lite snö och smält på spisen så jag hade kunnat koka lite spagetti. Tänk vilket matlagningsblogginlägg det hade kunnat bli: "Snökokt spagetti"! Snö kan vara bra till mycket.

Men, i vilket fall så är den Skånska Vintern nu åter ersatt av en svensk standardvinter. Inte fullt i klass med den som du har uppe i norr, men ändå något. Du ser i mitt senaste inlägg. Ordningen är med andra ord återställd.

Tillåt mig därmed önska en trevlig helg. Jag har inte hunnit med så många inlägg de senaste dagarna, då jag har tämligen fullt upp med ett projekt, men jag räknar med att få ihop ett längre inlägg under helgen...