Sunday, January 4, 2009

Lars Hollmer 1948-2008 R.I.P

En kväll medan jag höll på och flyttade slog jag på text-TV. Jag vet inte varför jag kollade just då, men det kanske var meningen. Annars hade det dröjt innan jag fått reda på det. Svenska nyhetsmedier har inte haft några större notiser. Det som jag var rädd för hade hänt. Jag visste att han var sjuk, men hoppades att det inte skulle vara så allvarligt. Men det var det. En av Sveriges största musiker har gått ur tiden. Definitivt en av mina största musikaliska hjältar, och du har säkert hört hans musik, även om du inte känner igen hans namn. Nu får jag aldrig uppleva honom i verkligheten. Läs här om den gången jag nästan fick göra det...

Bara några dagar tidigare hade jag köpt och fått hem skivan med honom och den kanadensiska orkestern Fanfare Pourpour. Ni vet, de som var och spelade i Vara. Och nu har musiken plötsligt tagit slut. Han blev bara sextio år.

Läs minnesord här:
Dagens Nyheter
Uppsala Nya Tidning
Zbutton

Låt oss minnas Lars Hollmer med hjälp av hans fantastiska musik:

På Youtube kan man se och höra Samla mammas manna framföra låten "Klossa knapitatet", med Lars Hollmer på klaviatur och sång:


Hittade även ett ganska färskt klipp av Lars Hollmer (Till vänster) och en annan dragspelare i Schweiz för ett par år sedan:


Samt ett smått absurt klipp av några japanskor på en tennisbana som framför en låt av Lars Hollmer (han var nämligen en av de svenska musiker som var världsberömda utan att vi här hemma riktigt förstod det...)


Länkar till bra ljudfiler med bra Lars Hollmer-låtar finns i det gamla inlägget. Läs det. Och lyssna. Och glöm honom aldrig...

No comments: