Friday, February 20, 2015

Aftonbladet kritiserar moderatledaren...

...Anna Kinberg Batra för bristande geografikunskaper idag. Hon är just nu i Falun och tror att hon är i fjällen. Hänvisningar till ett visst citat från AKB:s förflutna är självskrivet i sammanhanget. Artikeln, som är en av Aftonbladets mest delade just nu, kommer ursprungligen från TT. Läser man Dalarnas tidning på ämnet får man veta att det från Falun till Fjällen är ungefär 20 mil. Nästan lika långt som från Falun till Stockholm...

Aftonbladet själva hade vissa problem med geografin i Skåne igår. Se mitt föregående inlägg. Men det var väl innan man hunnit dit, förmodar jag.

Idag beskriver man Bromölla som en bruksort med 12000 invånare i nordöstra Skåne. Betydligt mer exakt än gårdagens angivelse. Att bruksorten Bromölla bara har 7500 invånare (men det bor 12000 i hela kommunen) kan väl ses som en petitess i sammanhanget.

Det är naturligtvis lättare att uttala sig om en plats när man verkligen är där. Det är därför man behöver lokalredaktioner. I brist på dylika har tidningen skickat en av sina flygande reportrar. "Med oss på plats i Bromölla är vår reporter..." säger damen i Aftonbladets Stockholmsstudio. I rutan uppenbarar sig en rutig typ i skäggig skjorta. I nederkanten av bilden presenteras han med namn och texten "På plats i Bromölla". Rubriken på videoklippet är "Direkt från Bromölla". Han börjar rapportera...

Jag tappar hakan. Killen står utanför entrén till hotell Christian IV, på Nya Boulevarden mitt inne i centrala Kristianstad. Till vänster ser vi det nyligen ombyggda Rådhuskvarteret. I bakgrunden skymtas gamla Riksbankshuset vid Stora Torg.

När får vi se en direktrapport från Uppsala med Öhrströms Kristallvertikalaccent i bakgrunden. Eller kanske så här?

dimma södertälje

No comments: