Friday, May 7, 2010

The Story of T'sy'f ~pl

Jag får ofta frågan varför den här bloggen heter som den gör. Senaste gången var i måndags, och nu har jag kommit fram till att det är dags att försöka ge svaret en gång för alla. För den fullständiga förklaringen måste vi gå tillbaka till år 1998, och dela upp svaret i fyra delar:

1: Om man har ett så vanligt namn som jag (Anders Nilsson) så är det naturligtvis så att det redan är upptaget på hotmail.

2: Om man dessutom precis har börjat gymnasiet när internet nu börjar bli vanligt och det är dags att skaffa e-mailadress, så kan man ju få för sig att man vill sticka ut lite. Man vill vara annorlunda och unik.

3: Om ens pappa precis har skaffat en scanner med ett så kallat "textscanningsprogram" som påstår sig kunna omvandla skriven text på papper till textdokument i datorn, så måste man naturligtvis testa det. Man skriver sin namnteckning (Anders N) så fint man bara kan på ett papper, och så scannar man in det med programmet. Ut kommer ett textdokument med texten: "T'sy'f (radbrytning) ~pl". Där hittar man sitt unika namn, och man använder det flitigt under de närmsta åren. Även i skolan där man använder det för att skriva under prov i tyska och engelska. Man grundar även Den officiella T'sy'f ~pl-klubben där man bjuder in vänner och bekanta att skriva sitt namn för inscanning. När de har fått sitt medlemsnamn så får de vara med i medlemslistan på klubbens hemsida. Denna hemsida är tyvärr numera raderad av webbhotellet där den låg. Men vid närmare eftertanke så är det nog dags att gräva fram min backup och lägga ut på min nya hemsida. Scannern har försvunnit i återvinningen så inga nya medlemmar kan väljas in. Bland ursprungsmedlemmarna kan dock nämnas numera framstående personligheter och samhällets stöttepelare som M kg?, 9 lät, 4 (far till 3/4) och //~I~> /Oj$'i.

4: Tolv år senare har man förhoppningsvis mognat, och nöjer sig med att använda namnet på sin blogg och liknande. Man har ofta fått höra att man borde skaffa sig en lite seriösare e-mailadress, men har svårt att slita sig från tsyfpl(a)hotmail.com.

No comments: