Monday, November 29, 2010

Hemlös fotoutställning

Faktum, Göteborg, Fotoutställning, Gustaf Adolfs torg, Nordstan, Brunnsparken, Patrik Andersson, modefotograf, När jag blir stor, hemlösa, hemlösas tidning, barndomsdrömmar, foto, utställning, foto anders nFaktum, Göteborg, Fotoutställning, Gustaf Adolfs torg, Nordstan, Brunnsparken, Patrik Andersson, modefotograf, När jag blir stor, hemlösa, hemlösas tidning, barndomsdrömmar, foto, utställning, foto anders n

På Gustaf Adolfs torg här i Göteborg visas just nu en fotoutställning: "När jag blir stor" av fotografen Patrik Andersson i samarbete med Faktum, hemlösas tidning. 12 av Göteborgs hemlösa porträtteras i skepnad av det yrke de drömde om att bli en gång. Även en hemlös är nämligen en person, som har varit liten, och haft drömmar. Tänk på det nästa gång du ser en på stan.

Bilderna finns även som en fin kalender som går att köpa hos tidningsförsäljaren i just ditt gathörn. Läs mer om projektet i tidningen, som finns hos samme försäljare eller på hemsidan som finns här. Där kan du även köpa kalendern om du mot all förmodan inte skulle ha någon tidningsförsäljare i ditt gathörn. Förmodligen har du bara inte sett honom eller henne. Dags att börja se nu. Fotografen Patrik Andersson har också en hemsida, och den finner du här.

2 comments:

Anonymous said...

Har hört talas om utställningen, önskar jag kunde se den. En kalender ska det bli. Hörde du de vansinniga nyheterna? I danmark ska utländska hemlösa uteslutas från härbärgen. Så omänskligt.

T'syf ~pl said...

Det är en omänsklig värld vi lever i, tyvärr. Det är därför vi behöver sådana här utställnngar. Och fotograferar som vågar fotografera annat än det vackra, perfekta och lyckade...