Saturday, July 23, 2016

Biennalen utan gränser!

När jag, under min vistelse i Norrland i våras, gick in på Plankets hemsida för att se om de var dags att anmäla sig, möttes jag av beskedet att det redan var fullbokat. Den 9 maj! Mer än tre månader innan utställningen. Det har jag aldrig varit med om förut. Å andra sidan har jag ställt ut så många gånger på Planket att det börjar kännas som rutin. Kanske dags att prova något annat. Kanske något mera åt konsthållet. Även om mitt stora Sverigeprojekt är rent dokumentärt, så har jag ju en mer expressiv sida som också vill komma ut ibland. Ja, du har förmodligen sett den här på bloggen och på hemsidan.

Och så en dag hittade jag en notis i tidningen...

biennalen utan gränser
Biennalen utan gränser invigdes igår kväll i samband med Östersjöfestivalen i Karlshamn. I högskolans lokaler på Östra Piren. 36 konstnärer från olika delar av landet och med varierande uttryck och tekniker.

Det magnifika regnbågsklotet, mitt favoritverk på utställningen, är skapat av Inga Grimm.

Biennalen är inte bara en kulturupplevelse, utan också ett välgörenhetsprojekt. Alla anmälningsavgifter går direkt till Läkare utan gränser.

ola waljefors snabbhanarna anna bergström Läkare utan gränser

Ola Waljefors, från gruppen Snabbhanarna som arrangerar biennalen, håller ett välkomsttal. Anna Bergström från Läkare utan gränser väntar på att få hålla sitt.

vernissage
Sedan blev det mingel. Definitivt inte min starka sida, men det gick bättre och bättre ju längre kvällen gick...

fritt efter roslin anders n tsyfpl
Mitt bidrag till biennalen är ett ex av denna lilla bild
som du har kunnat se här på bloggen tidigare...

vernissage
Bland övriga medverkande konstnärer kanske du känner till Blekingekonstnären Bob Matson och den allmänne kulturlegenden Janne "Loffe" Carlsson. Övriga medverkande hittar du här.

Invigningen av vernissagen sammanföll med karnevalståget, Östersjöfestivalens största publikattraktion, och följaktligen var det inte så många besökare på plats i början. Men sedan började de droppa in.

Även om jag misstänker att några av dem i själva verket letade Pokemons.

Östersjöfestivalen är snart slut, men biennalen pågår månaden ut. Så du har gott om tid att besöka den. Utan konkurrerens med sambaflickor, -pojkar och öltält.

Stort tack till Snabbhanarna för möjligheten att få ställa ut och samtidigt göra en god insats för Läkare utan gränser!

No comments: