Wednesday, July 27, 2011

Mailbombad (Dear Henry...)

Som tack för mitt inlägg häromdagen om någon som försöker sno mina kortuppgifter genom Phishing, så har jag under de senaste 8 timmarna mottagit 8 e-mail från "henry@visa.se":

Fel lösenord

Du har gett ett felaktigt lösenord för Verified by Visa tre gånger och måste därför aktivera en ny. För att göra detta, kontrollera dina uppgifter nedan. Så snart ditt nya lösenord är aktiverad kan du identifiera dig och betala med kortet i Verified by Visa-anslutna butiker.
Verified by Visa / Mastercard SecureCode lösenord behöver ändras på grund av många misslyckade inloggningar

Byta lösenord!

Jag är ledsen om jag upprepar mig käre Henry (om det verkligen är så du heter), men du vet inte vilket kortnummer jag har, du har ingen koppling mellan mitt kort och min e-mailadress, och du kommer inte att få några kortnummer eller lösenord av mig, så du kan lägga ner det där nu. Men jag uppskattar att du har läst min blogg och därför ändrat från VISA/Mastercard till bara VISA. Du är något smartare än jag trodde.

Förutom dessa åtta mail, så har jag också under samma åtta timmar mottagit.
173 st (!!!) mail från noreply1@westernunion.com:





Dear member,
 
 
This email is to confirm that you have successfully changed your westernunion profile. If you did
not make this change, please click here immediately to restore your account access.
 
You can access your profile at http://westernunion.europe
 
Thank you for using Western Union!

DO NOT REPLY TO THIS EMAIL. IF YOU HAVE QUESTIONS PLEASE CONTACT US.


Käre Henry, för jag förmodar att du jobbar där också: Jag har inte, och har aldrig haft någon profil hos Western Union. Men jag kanske, bara kanske, hade trott det om du inte hade skickat så förbannat många mail. Men nu har du missat den chansen också...



Du som läser den här bloggen ofta undrar kanske varför det här inlägget är full av blåa texter och konstiga gråa bakgrunder till texterna: Jag förstår dig, men jag vet inte heller varför. Det är inget jag har lagt in avsiktligt. Och jag BLIR INTE AV MED SKITEN!!! Det är som att skriva i en kombination av tuggummi och hundskit. Får man väck det från ett stycke, så dyker det upp på ett annat. Och det STINKER! Jag är säker på att det är den där förbannade Henry som ligger bakom det med!!!

3 comments:

Anonymous said...

ja du är ju inte ensam om mailbombningen. helt sjukt vad göra?

T'syf ~pl said...

Min mailbombning löste sig så småningom. Jag fick tag på allihop, fast på telefon istället. Henry har fortsatt sin bombning, jag har just nu 1103 mail i min "Junk-Mail" korg. Det är ungefär 1000 fler än vanligt... Men så länge de ligger där, och bara några enstaka hamnar i den ordinarie posten så är väl problemet inte så stort, egentligen...

T'syf ~pl said...

En postitiv sak har det dock fört med sig, det har jag sett i besöksstatistiken: Jag har haft ett antal besök av folk som sökt efter information om "henry@visa.se"!